ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ
ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ
ΑΦΡΟΙ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ
Από ποια προϊόντα αποτελείται η σειρά αποσμητικών NOXZEMA;

Η σειρά αποσμητικών NOXZEMA και NOXZEMA MEN, αποτελείται από προϊόντα spray & roll on, εκ των οποίων ορισμένα έχουν αποσμητική δράση και κάποια αποσμητική & αντιιδρωτική δράση. Όλα τα προϊόντα της σειράς προσφέρουν προστασία από ιδρώτα και κακοσμία, είναι δερματολογικά ελεγμένα, δεν περιέχουν οινόπνευμα και έχουν σύνθεση ενάντια στα λευκά σημάδια. Τα αποσμητικά Noxzema διατίθενται σε δύο σειρές για τη γυναίκα και τον άνδρα, καθεμία προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα αρωμάτων που καλύπτουν και τις πιο απαιτητικές ανάγκες του καταναλωτή.

Γιατί τα NOXZEMA roll on διατίθενται και σε γυάλινη και σε πλαστική συσκευασία;

Για να καλύπτουν τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών αναφορικά με τον τύπο του προϊόντος και το άρωμα. Για παράδειγμα, κάποιοι άνδρες καταναλωτές προτιμούν το πλαστικό γιατί έχει μεγαλύτερη μπίλια, είναι πιο ελαφρύ και μεταφέρεται πιο εύκολα.

Τα αποσμητικά NOXZEMA είναι ασφαλή;

Τα αποσμητικά ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN είναι δερματολογικά ελεγμένα με 0% οινόπνευμα, ώστε να προσφέρουν 48ωρη προστασία και παράλληλα να φροντίζουν και να σέβονται ακόμα και την ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τα αποσμητικά NOXZEMA μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκύους ή θηλάζουσες;

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει πάντα να ερωτάται ο γυναικολόγος.

Τα αποσμητικά NOXZEMA έχουν αντενδείξεις;

Η χρήση των αποσμητικών ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN είναι ασφαλής καθώς είναι δερματολογικά ελεγμένα με 0% οινόπνευμα ώστε να προσφέρουν 48ωρη προστασία και παράλληλα να φροντίζουν και να σέβονται ακόμα και την ευαίσθητη επιδερμίδα. Προσοχή πρέπει να δίνεται στα εξής, τα οποία αναγράφονται και πάνω στη συσκευασία των προϊόντων:
– Μην το χρησιμοποιείτε σε ερεθισμένο ή πάσχον δέρμα.
– Εάν παρουσιαστεί ερεθισμός, διακόψτε τη χρήση.
– Κρατήστε το μακριά από παιδιά.
Επιπλέον, για τα spray πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα εξής:
Εξαιρετικά εύφλεκτο αερόλυμα. Δοχείο υπό πίεση, κατά τη θέρμανση μπορεί να διαρραγεί. Μακριά από θερμότητα, θερμές επιφάνειες, σπινθήρες, γυμνή φλόγα και άλλες πηγές ανάφλεξης. Μην καπνίζετε. Μην ψεκάζετε κοντά σε φλόγα ή άλλη πηγή ανάφλεξης. Να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμη και μετά τη χρήση. Να προστατεύεται από τις ηλιακές ακτίνες. Να μην εκτίθεται σε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 50℃ / 122℉. Μακριά από παιδιά. Να χρησιμοποιείται σε καλά αεριζόμενο χώρο. Αποφύγετε την σκόπιμη εισπνοή του περιεχομένου. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια, σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.

Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί κάποια αλλεργία;

Επειδή κάθε επιδερμίδα αντιδρά διαφορετικά στα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα περιποίησης, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εμφάνισης ερεθισμού ή αλλεργικής αντίδρασης. Αν έχετε ιστορικό ή είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην περιοχή πίσω από το αυτί ή στη μέσα πλευρά του αγκώνα. Αν μέσα σε 48 ώρες δεν παρατηρηθεί κάποια αλλεργική αντίδραση, τότε μπορείτε άνετα να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσατε το προϊόν και εμφανίσατε συμπτώματα αλλεργίας (κοκκινίλα, πρήξιμο, εξάνθημα, φαγούρα), σταματήστε τη χρήση του και ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Έχω εμφανίσει ερεθισμό / φαγούρα / τσούξιμο / πρήξιμο / άλλο δερματολογικό πρόβλημα. Τι να κάνω;

Παρακολουθήστε αν τα συμπτώματα υποχωρούν, αν όχι ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Πόσες φορές μέσα στην ημέρα μπορώ να χρησιμοποιώ το αποσμητικό NOXZEMA;

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά το αποσμητικό NOXZEMA και NOXZEMA MEN, σε καθαρό και στεγνό δέρμα μετά το ντους. Η σύνθεση του έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει προστασία από τον ιδρώτα και την κακοσμία και παράλληλα να σέβεται την επιδερμίδα, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Η διάρκειά του μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον οργανισμό, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε 2 με 3 φορές, για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Τα αποσμητικά ΝΟΧΖΕΜΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άντρες και από γυναίκες;

Η σειρά αποσμητικών Noxzema και Noxzema Men προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων για τη γυναίκα και τον άνδρα. Χάρη στη σύνθεσή τους, τα αποσμητικά Noxzema και Noxzema Men προσφέρουν προστασία από ιδρώτα και κακοσμία, ενώ διατίθενται σε μια ευρεία γκάμα αρωμάτων που φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους καταναλωτές άνω των 12 ετών.

Πώς χρησιμοποιώ το αποσμητικό NOXZEMA που έχω αγοράσει;

Αν έχετε αγοράσει roll on, εφαρμόζετε ένα λεπτό στρώμα στην περιοχή της μασχάλης.
Αν έχετε αγοράσει spray, ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Ψεκάστε στην περιοχή της μασχάλης από απόσταση 15 εκατοστών. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό.

Τι σημαίνει αντιιδρωτικό αποσμητικό;

Τα αντιιδρωτικά αποσμητικά (antiperspirant) είναι προϊόντα που περιέχουν ενεργούς παράγοντες, που ελέγχουν την εφίδρωση στην περιοχή της μασχάλης. Περιέχουν συνήθως άλατα αλουμινίου, τα οποία είναι ενεργοί παράγοντες κατά του ιδρώτα. Αφαιρούνται πολύ εύκολα με την καθημερινή υγιεινή και με τη φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος. Τα άλατα αλουμινίου θεωρούνται έως σήμερα από τα πλέον ασφαλή συστατικά. Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά ορίζονται αυστηρά από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Καλλυντικά και υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας και σε επιστημονικές αναλύσεις τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αποσμητικά και αντιιδρωτικά;

Τα αντιιδρωτικά αποσμητικά (antiperspirant) είναι προϊόντα που περιέχουν ενεργούς παράγοντες (όπως άλατα αλουμινίου), τα οποία μειώνουν/καθυστερούν την έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες. Τα αποσμητικά (deodorant) περιέχουν ειδικούς αποσμητικούς παράγοντες που σκοτώνουν τα βακτήρια ή τα εμποδίζουν να πολλαπλασιάζονται περαιτέρω. Επιπλέον, καλύπτουν τις οσμές του σώματος με ένα ευχάριστο άρωμα.

Είναι επιβλαβές / επικίνδυνο να αποτρέπουμε την εφίδρωση με αντιιδρωτικά προϊόντα;

Η εφίδρωση είναι μέρος της φυσιολογικής ικανότητας του σώματός μας να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή (θερμορύθμιση). Ο ιδρώτας παράγεται από 2-5 εκατομμύρια ιδρωτοποιούς αδένες στο σώμα. Αλλά γίνεται έντονα αντιληπτός μόνο κάτω από την περιοχή της μασχάλης λόγω της δυσκολίας εξάτμισής του. Η θερμορύθμιση, δεν επηρεάζεται από τη χρήση αντιιδρωτικών καθώς η περιοχή κάτω από την επιδερμίδα της μασχάλης καλύπτει μόνο το 1% της συνολικής επιφάνειας του σώματος. Οπότε ένα αντιιδρωτικό δεν επηρεάζει σημαντικά στο σύνολο της εφίδρωσης του σώματος. Άλλωστε, τα αντιιδρωτικά ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN είναι δερματολογικά ελεγμένα, ώστε να προσφέρουν προστασία και παράλληλα να φροντίζουν και να σέβονται ακόμα και το ευαίσθητο δέρμα.

Πώς δρουν τα αντιιδρωτικά αποσμητικά NOXZEMA;

Όπως όλα τα αντιιδρωτικά αποσμητικά, έτσι και τα αντιιδρωτικά ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN ελέγχουν την έκκριση ιδρώτα στην περιοχή κάτω από τη μασχάλη και επιπλέον έχουν την ιδιότητα να παρεμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηριδίων στην περιοχή της μασχάλης, τα οποία ευθύνονται για την κακοσμία. Έτσι εξασφαλίζουν αποτελεσματική προστασία από τον ιδρώτα και την κακοσμία, ενώ παράλληλα φροντίζουν και σέβονται την επιδερμίδα καθώς είναι δερματολογικά ελεγμένα και δεν περιέχουν οινόπνευμα.

Τα αποσμητικά NOXZEMA μειώνουν την έκκριση του ιδρώτα;

Μόνο προσωρινά/μερικώς.
Ως αντιιδρωτικά αποσμητικά, μειώνουν/καθυστερούν την έκκριση ιδρώτα στην περιοχή κάτω από τη μασχάλη χάρη στα άλατα αλουμινίου που περιέχουν. Η δράση αυτή όμως είναι προσωρινή καθώς τα δραστικά συστατικά τους αφαιρούνται πολύ εύκολα με την καθημερινή υγιεινή και με τη φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος.

Μπορεί το αντιιδρωτικό αποσμητικό NOXZEMA να φράξει τους πόρους / ιδρωτοποιούς αδένες στην περιοχή της μασχάλης;

Όπως όλα τα αντιιδρωτικά προϊόντα, έτσι και τα αντιιδρωτικά NOXZEMA και NOXZEMA MEN, δρουν μειώνοντας/καθυστερώντας την έκκριση του ιδρώτα κάτω από την επιδερμίδα της μασχάλης, χωρίς όμως να μπλοκάρουν εντελώς την εφίδρωση.
Μειώνουν την εφίδρωση καθώς δεν είναι όλοι οι πόροι του ιδρώτα μπλοκαρισμένοι και η όποια απόφραξη μειώνεται με το χρόνο με τη φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος και με την καθημερινή υγιεινή.

Για ποιο λόγο τα αντιιδρωτικά αποσμητικά NOXZEMA περιέχουν άλατα αλουμινίου;

Τα περισσότερα, αντιιδρωτικά προϊόντα, περιέχουν ως πιο αποτελεσματικό δραστικό συστατικό, κάποιο άλας αλουμινίου. Τα άλατα αλουμινίου είναι αυτά που περιορίζουν την εφίδρωση ελέγχοντας την ποσότητα που φτάνει στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας και χρησιμοποιούνται ασφαλώς περίπου έναν αιώνα τώρα. Σε γενικές γραμμές, τα συστατικά των καλλυντικών προϊόντων, ελέγχονται αυστηρά από τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς καλλυντικών και υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό επίπεδο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το αποσμητικό ΝΟΧΖΕΜΑ αμέσως μετά το ξύρισμα;

Ναι, τα αποσμητικά ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά το ξύρισμα, αλλά ποτέ σε ερεθισμένο δέρμα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το αποσμητικό ΝΟΧΖΕΜΑ αμέσως μετά την αποτρίχωση;

Καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση roll on ή spray μετά την αποτρίχωση.

Ημερομηνία παραγωγής/λήξης;

Roll on: Η διάρκεια ζωής των προϊόντων είναι 36 μήνες, επομένως βάσει νομοθεσίας δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται κάτι πάνω στη συσκευασία, ούτε ως ημερομηνία λήξης ούτε ως ημερομηνία παραγωγής με βάση την οποία πρέπει να προσθέσεις 36 μήνες για να δεις την ημερομηνία λήξης. Η διάρκεια χρήσης μετά το άνοιγμα, το γνωστό μας PAO είναι υποχρεωτικό και είναι 12 μήνες.
Η διάρκεια ζωής των sprays είναι 48 μήνες. Επομένως δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται κάτι πάνω στη συσκευασία. Ως aerosols, δεν αναγράφεται/απαιτείται το PAO και ως εκ τούτου η διάρκεια χρήσης μετά τη 1η χρήση είναι ίδια με τη διάρκεια ζωής.

Γιατί δεν αναγράφεται ημερομηνία λήξης πάνω στα προϊόντα;

Βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται η ημερομηνία λήξης ή παραγωγής σε προϊόντα που η διάρκεια ζωής τους υπερβαίνει τους 30 μήνες.

Το χρώμα του αποσμητικού που αγόρασα φαίνεται να έχει αλλοιωθεί (ή είναι κίτρινο/υποκίτρινο ή δεν είναι το συνηθισμένο). Τι συμβαίνει; Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω;

Η διαφορά που παρατηρείται στο χρώμα του προϊόντος δεν αποτελεί αλλοίωση που αφορά στην αποτελεσματικότητα του προϊόντος, ούτε έχει καμία επίπτωση στην ασφάλεια του προϊόντος. Είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο που μπορεί να συμβεί και σε προϊόντα της ίδιας παρτίδας και αφορά σε αντίδραση του προϊόντος όταν ένα συγκεκριμένο συστατικό από τη σύνθεση του βρίσκεται στο ανώτατο όριο των προδιαγραφών.

Τα αποσμητικά NOXZEMA αφήνουν λευκά σημάδια στα ρούχα;

Ως γνωστόν, τα αποσμητικά αντιιδρωτικά που περιέχουν άλατα αλουμινίου αφήνουν λευκά σημάδια στα ρούχα. Όμως οι συνθέσεις των αποσμητικών Noxzema και Noxzema Men έχουν αναπτυχθεί για να περιορίζουν την παρουσία αυτών στα ρούχα. Επιπλέον, για τους πολύ απαιτητικούς χρήστες, η σειρά Invisible και Sensi Pure χαρίζει 100% αόρατο αποτέλεσμα.
Συστήνεται, για να αποφύγετε τους λεκέδες από τα αποσμητικά στα ρούχα, το προϊόν πρέπει να απορροφηθεί εντελώς ή να στεγνώσει πριν φορέσετε τα ρούχα, διαφορετικά είναι πιθανό ορισμένα από τα συστατικά του αποσμητικού να απορροφηθούν από τα ρούχα και να εμφανιστούν κηλίδες. Αρκετοί παράγοντες εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία: η συχνότητα εφαρμογής, η ποσότητα του αποσμητικού που χρησιμοποιείται, η συχνότητα αλλαγής των ρούχων, η σύσταση ιδρώτα του καθενός. Οι λευκοί λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν από υγρά καθαρά ρούχα με το να μουσκέψετε το ρούχο σε καθαρό νερό και μετά να το πλύνετε με κανονικό απορρυπαντικό χωρίς φωσφορικά άλατα. Στην περίπτωση επίμονων λεκέδων συστήνουμε την παρακάτω ειδική διαδικασία: Προετοιμάστε ένα μείγμα 5% κιτρικού οξέος (διαθέσιμο από το φαρμακείο της γειτονιάς σας) σε κρύο νερό βρύσης. Έπειτα μουσκέψτε την περιοχή με το λεκέ στο μείγμα και αφήστε το για ορισμένες ώρες (ή για ολόκληρη τη νύχτα). Αφού το ξεβγάλετε πλήρως, πλύνετε το ρούχο χρησιμοποιώντας το πλύσιμο που συστήνεται για το συγκεκριμένο ύφασμα στην ανώτερη δυνατή θερμοκρασία.

Πως προκαλείται η δυσοσμία/πως μυρίζουμε;

Ο φρέσκος ιδρώτας είναι ένα άοσμο υγρό. Η δυσοσμία εμφανίζεται μόνο όταν τα βακτηρίδια στο δέρμα της μασχάλης μεταβολίσουν (π.χ. διασπάσουν) κάποια από τα συστατικά του ιδρώτα, όπως πρωτεΐνες και λιπίδια και απελευθερωθούν πτητικές και δύσοσμες ενώσεις, όπως λιπαρά οξέα μικρού μοριακού βάρους, αμίνες κα . Η περιοχή της μασχάλης παρέχει στα βακτήρια του δέρματος ιδανικές συνθήκες για να αναπτυχθούν, χάρη στην υγρασία της, το υψηλότερο pH και την άριστη παροχή θρεπτικών συστατικών από τους ιδρωτοποιούς και σμηγματογόνους αδένες της περιοχής.

Από τι προϊόντα αποτελείται η σειρά αφρόλουτρων NOXZEMA;

Η σειρά αφρόλουτρων ΝΟΧΖΕΜΑ αποτελείται από 8 αφρόλουτρα και η σειρά NOXZEMA MEN από 3 αφρόλουτρα που διατίθενται στους εξής τύπους:
– 6 αρώματα της σειράς NOXZEMA (Neutral, Talc, Memories, Coconut, Vanilla, Sensi Pure) σε συσκευασία 750ml , τα 2 εκ των οποίων (Neutral, Talc) διαθέσιμα και σε συσκευασία 400ml. Η σειρά Noxzema Men περιλαμβάνει 3 αρώματα της σειράς NOXZEMA MEN (Pilot, Deo Power, Cool Move) σε συσκευασία 750ml
Όλα τα αφρόλουτρα της σειράς είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση και κατάλληλα για όλη την οικογένεια. Καθαρίζουν αποτελεσματικά την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα είναι φιλικά στην επιδερμίδα. Η σύνθεσή τους βοηθά στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας και ελαστικότητας της επιδερμίδας αφήνοντάς τη αναζωογονημένη, με μια αίσθηση φρεσκάδας. Σέβονται το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας, δεν ξηραίνουν την επιδερμίδα.

Τα αφρόλουτρα NOXZEMA είναι ασφαλή;

Τα αφρόλουτρα ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN είναι δερματολογικά ελεγμένα και προσφέρουν αποτελεσματικό καθαρισμό, ενώ παράλληλα φροντίζουν και σέβονται το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλα για όλη την οικογένεια και ιδανικά για καθημερινή χρήση.

Τα αφρόλουτρα NOXZEMA μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκύους ή θηλάζουσες;

Τα αφρόλουτρα ξεπλένονται και δεν παραμένουν πάνω στην επιδερμίδα. Επομένως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εγκύους και θηλάζουσες. Αν ωστόσο υπάρχει άγχος σχετικά με τη χρήση τους, θα πρέπει να ζητείται η συμβουλή από το γυναικολόγο ή/και τον παιδίατρο.

Τα προϊόντα NOXZEMA έχουν αντενδείξεις;

Η χρήση των αφρόλουτρων ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN είναι ασφαλής καθώς είναι δερματολογικά ελεγμένα και προσφέρουν αποτελεσματικό καθαρισμό ενώ παράλληλα σέβονται το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής, ξεπλύνετε τα καλά με νερό.

Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί κάποια αλλεργία;

Επειδή κάθε επιδερμίδα αντιδρά διαφορετικά στα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα περιποίησης, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εμφάνισης ερεθισμού ή αλλεργικής αντίδρασης. Αν έχετε ιστορικό ή είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στη μέσα πλευρά του αγκώνα. Αν μέσα σε 48 ώρες δεν παρατηρηθεί κάποια αλλεργική αντίδραση, τότε μπορείτε άνετα να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσατε το προϊόν και εμφανίσατε συμπτώματα αλλεργίας (κοκκινίλα, πρήξιμο, εξάνθημα, φαγούρα), σταματήστε τη χρήση του και ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Τα αφρόλουτρα NOXZEΜΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλη την οικογένεια;

Ναι, είναι κατάλληλα για όλη την οικογένεια (γυναίκες, άντρες, παιδιά).

Τα αφρόλουτρα NOXZEΜΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά;

Ναι, τα αφρόλουτρα ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά, καθώς δεν περιέχουν συστατικά που υπόκεινται σε περιορισμούς για χρήση από παιδιά. Ωστόσο, η χρήση τους δεν ενδείκνυται για βρέφη.

Είναι τα αφρόλουτρα ΝΟΧΖΕΜΑ κατάλληλα για βρέφη;

Όχι, η χρήση τους δεν ενδείκνυται για βρέφη. Για τα βρέφη, υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα που αναπτύσσονται ώστε να μην διαταράσσουν το σχεδόν ανύπαρκτο υδρολιπιδικό φιλμ των βρεφών.

Μπορώ να χρησιμοποιώ το αφρόλουτρο NOXZEMA καθημερινά; (ή πόσο συχνά μπορώ να χρησιμοποιώ το αφρόλουτρο ΝΟΧΖΕΜΑ);

Ναι, τα αφρόλουτρα ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση.

Τα αφρόλουτρα ΝΟΧΖΕΜΑ ξηραίνουν την επιδερμίδα;

Τα αφρόλουτρα ΝΟΧΖΕΜΑ και NOXZEMA MEN προσφέρουν αποτελεσματικό καθαρισμό χωρίς να ξηραίνουν την επιδερμίδα όπως τα κοινά σαπούνια. Η σύνθεσή τους βοηθά στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας και ελαστικότητας της επιδερμίδας, αφήνοντας τη αναζωογονημένη και απαλή με μια αίσθηση φρεσκάδας, ενώ παράλληλα σέβεται το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας.

Μπορεί το αφρόλουτρο ΝΟΧΖΕΜΑ να χρησιμοποιηθεί στην ευαίσθητη περιοχή;

Είναι κατάλληλα για εξωτερική χρήση μόνο. Για ευρύτερη χρήση στην ευαίσθητη περιοχή, πρέπει να χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα προϊόντα που φέρουν ειδικό pH και έχουν αναπτυχθεί έτσι ώστε να μη διαταράσσουν τη φυσιολογική χλωρίδα της περιοχής αυτής.

Μπορεί το αφρόλουτρο ΝΟΧΖΕΜΑ να χρησιμοποιηθεί ως σαμπουάν;

Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σαμπουάν, καθώς η σύνθεσή του δεν έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει αποτελεσματικό καθαρισμό στο τριχωτό της κεφαλής.
Το τριχωτό της κεφαλής έχει διαφορετικές ανάγκες από το υπόλοιπο σώμα, για αυτό το λόγο η σύνθεση των σαμπουάν διαφέρει από αυτή των αφρόλουτρων.

Η ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία είναι παραγωγής ή λήξης;

Δεν αναγράφεται ούτε ημερομηνία λήξης ούτε ημερομηνία παραγωγής. Αναγράφεται η προτεινόμενη διάρκεια χρήσης μετά το άνοιγμα του προϊόντος που είναι 12 μήνες. Βάσει Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται η ημερομηνία λήξης ή παραγωγής σε προϊόντα που η διάρκεια ζωής τους υπερβαίνει τους 30 μήνες.

Από τι προϊόντα αποτελείται η σειρά αφρών ξυρίσματος NOXZEMA;

Η σειρά αφρών ξυρίσματος ΝΟΧΖΕΜΑ MEN αποτελείται από 4 προϊόντα (Sensitive, Classic, Conditioning, Cool Carbon), διαθέσιμα σε συσκευασία 300ml.
Όλοι οι αφροί ξυρίσματος της σειράς προσφέρουν βαθύ και αποτελεσματικό ξύρισμα. Παράλληλα, φροντίζουν και προστατεύουν την επιδερμίδα χάρη στη σύνθεσή τους. Είναι δερματολογικά ελεγμένοι και ιδανικοί για καθημερινή χρήση.

Οι αφροί ξυρίσματος NOXZEMA είναι ασφαλείς;

Οι αφροί ξυρίσματος ΝΟΧΖΕΜΑ είναι δερματολογικά ελεγμένοι, ώστε να προσφέρουν αποτελεσματικό ξύρισμα και παράλληλα να φροντίζουν και να σέβονται την επιδερμίδα.

Τα προϊόντα NOXZEMA έχουν αντενδείξεις;

Η χρήση των αφρών ξυρίσματος ΝΟΧΖΕΜΑ ΜΕΝ είναι ασφαλής καθώς είναι δερματολογικά ελεγμένοι και προσφέρουν αποτελεσματικό ξύρισμα ενώ παράλληλα φροντίζουν και σέβονται την επιδερμίδα. Προσοχή πρέπει να δίνετε στα εξής τα οποία αναγράφονται και πάνω στη συσκευασία:
– Μην το χρησιμοποιείτε σε ερεθισμένο ή πάσχον δέρμα.
– Εάν παρουσιαστεί ερεθισμός, διακόψτε τη χρήση.
– Κρατήστε το μακριά από παιδιά.
– Δοχείο υπό πίεση, κατά τη θέρμανση μπορεί να διαρραγεί. Μακριά από θερμότητα, θερμές επιφάνειες, σπινθήρες, γυμνή φλόγα και άλλες πηγές ανάφλεξης. Μην καπνίζετε. Μην ψεκάζετε κοντά σε φλόγα ή άλλη πηγή ανάφλεξης. Να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμη και μετά τη χρήση. Να προστατεύεται από τις ηλιακές ακτίνες. Να μην εκτίθεται σε θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 50℃ / 122℉.

Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί κάποια αλλεργία;

Επειδή κάθε επιδερμίδα αντιδρά διαφορετικά στα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα περιποίησης, δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εμφάνισης ερεθισμού ή αλλεργικής αντίδρασης. Αν έχετε ιστορικό ή είστε επιρρεπείς σε αλλεργίες, για να είστε σίγουροι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα, εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην περιοχή πίσω από το αυτί ή στη μέσα πλευρά του αγκώνα. Αν μέσα σε 48 ώρες δεν παρατηρηθεί κάποια αλλεργική αντίδραση, τότε μπορείτε άνετα να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσατε το προϊόν και εμφανίσατε συμπτώματα αλλεργίας (κοκκινίλα, πρήξιμο, εξάνθημα, φαγούρα) παρακολουθήστε τα συμπτώματα, αν δε υποχωρήσουν ή επιδεινωθούν ζητήστε ιατρική συμβουλή.

Οι αφροί ξυρίσματος ΝΟΧΖΕΜΑ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από γυναίκες;

Ναι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από γυναίκες.

Έχει σκουριάσει η συσκευασία του αφρού ΝΟΧΖΕΜΑ που έχω. Μπορεί να έχει αλλοιωθεί και το προϊόν;

Όχι, το προϊόν δεν έχει αλλοιωθεί. Το δοχείο είναι φτιαγμένο από λευκοσιδηρό (τσίγγο) που μπορεί να οξειδωθεί μετά από συνεχόμενη ή πολύκαιρη επαφή με το νερό. Αυτό συμβαίνει μόνο εξωτερικά στη συσκευασία, επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης του περιεχομένου.

Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα που ερεθίζεται εύκολα. Ποιον αφρό ΝΟΧΖΕΜΑ να χρησιμοποιήσω;

Ιδανικός για την ευαίσθητη επιδερμίδα είναι ο αφρός ξυρίσματος ΝΟΧΖΕΜΑ ΜΕΝ SENSITIVE. Χάρη στην απαλή σύνθεσή του, εμπλουτισμένη με μαλακτικά συστατικά, προσφέρει βαθύ και άνετο ξύρισμα ενώ παράλληλα βοηθάει στην προστασία της επιδερμίδας.

Πώς είναι η υφή του αφρού ΝΟΧΖΕΜΑ;

Οι αφροί ξυρίσματος ΝΟΧΖΕΜΑ ΜΕΝ έχουν πλούσιο αφρό που απλώνεται εύκολα στην επιδερμίδα και επιτρέπει βαθύ και άνετο ξύρισμα.

Οι αφροί ξυρίσματος ΝΟΧΖΕΜΑ περιέχουν οινόπνευμα;

Οι αφροί ξυρίσματος ΝΟΧΖΕΜΑ ΜΕΝ δεν περιέχουν οινόπνευμα για να προστατεύουν την επιδερμίδα από τους ερεθισμούς και την αίσθηση καψίματος.

Η ημερομηνία που αναγράφεται στη συσκευασία είναι παραγωγής ή λήξης;

Στους αφρούς ξυρίσματος, δεν αναγράφεται πάνω στη συσκευασία ούτε ημερομηνία λήξης, ούτε ημερομηνία παραγωγής. Βάσει της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, δεν είναι υποχρεωτικό να αναγράφεται η ημερομηνία λήξης σε προϊόντα που η διάρκεια ζωής τους υπερβαίνει τους 30 μήνες. Η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας μετά το άνοιγμα του προϊόντος (ΡΑΟ) δεν αναγράφεται καθώς το προϊόν είναι αεροζόλ.

Instagram